Mogelijkheden

Officieel speelt de Little Boogie Boy Bluesband drie bluesgenres: Chicago Blues (waarin de band is gespecialiseerd), blues die tegen soul aanhangt en Missisippi Blues. Deze mix van bluesstijlen laat zich in het geval van de Little Boogie Boy Bluesband echter ook in n woord omschrijven: 'Happy Blues'.

Happy Blues is blues met een grote lach op het gezicht, hoe groot de 'ernst' van de bezongen tragedies soms ook is. Het mag hier en daar best wat over the top gaan, waarbij leed z wordt uitvergroot dat het bijna lachwekkend wordt. Denk bijvoorbeeld aan de minnaar die het huis van zijn beste vriend verlaat na een nummertje met diens vrouw, en die en passant nog even manliefs prachtige nieuwe schoenen aanschiet Wat is er dan eigenlijk erger: je overspelige vrouw of de mooie nieuwe schoenen die je kwijt bent?

Maar nummers mogen het publiek ook recht in het hart raken. De teksten vertellen immers vaak complete levensverhalen. Als de bezoekers maar wel altijd een leuke, ontspannen avond hebben, want daar is het de Little Boogie Boy Bluesband om te doen!

Puur en authentiek
Het grootste compliment dat je de Little Boogie Boy Bluesband kunt maken, is dat ze de blues zo eenvoudig, zo puur weet te spelen. Dat wordt ook wel eens bewonderend verwoord als: 'Jullie klinken als echte negers!'
Dat is precies waar de bandleden naar streven: de oorspronkelijke nummers weliswaar een persoonlijke twist geven, maar de authenticiteit hiervan altijd voorop laten staan. Eerlijke muziek maken op een vriendelijke manier, waardoor het gevoel van de Chicago Blues wordt overgebracht, veel meer dan de technische perfectie waarmee dat gebeurt. Want dt danst nu precies zo lekker!

Inspiratiebronnen
Voor de echte kenners: d inspiratiebronnen van de Little Boogie Boy Bluesband zijn:


Chicago Blues: Muddy Waters, Magic Slim & the Teardrops, Jimmy Reed, Junior Wells,Hound Dog Taylor, Howlin`Wolf, Eddie Taylor, enz.

Soul/Blues: Bobby "Blue" Bland, Bobby Rush,Marvin Sease, Johnnie Taylor, Tyrone Davis, enz.

Mississippi Blues:
Frank Frost, , T-model Ford, Booba Barnes, Big Jack Johnson enz.